Co vše zvážit, než si vyberte ideální zrcadlo do koupelny?

Zejména ženy potřebují v koupelně zrcadlo, v němž si mohou prohlédnout celý svůj obličej, ale také účes a dekolt. Nejlepší je, když máme doma i toaletní stolek s velkým zrcadlem, u něhož se můžeme česat a líčit, ovšem ten má jen málokdo. Velikost ale není to jediné, co by nás mělo při koupi zajímat. Pojďme se na jednotlivé vlastnosti podívat blíže.

Co by mělo splňovat vaše koupelnové zrcadlo?

Ať už je vám dvacet, čtyřicet, šedesát, nebo třeba osmdesát, než si vyberte nové zrcadlo do koupelny, zamyslete se nad tím, co vše by „mělo umět“. Jsou totiž typy, které mohou mít za zrcadlem praktickou členěnou skříňku. Do té se dá uložit mnoho drobností, ať už je řeč o šminkách, kosmetických přípravcích, věcí pro denní hygienu chrupu i pleti a mnohé další. V případě, že si koupíte typ bez skříňky, je důležité mít na vše uvedené úložný prostor jinde. Třeba ve skříňce pod umývadlem.

Velmi důležité je i osvětlení zrcadla. Opět můžete najít mnohá zrcadla bez osvětlení, ale mnohem praktičtější je, když už je dostatečně silné světlo zabudované. V opačném případě byste měli na zeď vedle zrcadla po jeho stranách instalovat nástěnná světla, příp. bodová světla do podhledu nad zrcadlo. Když je v koupelně jen hlavní světlo nad vámi či za vámi, vždy si budete u zrcadla stínit.

Styl a materiál zrcadla do koupelny

V neposlední řadě vybírejte zrcadlo dle jeho tvaru, použitých materiálů na rám, pokud jej mám mít, ale také na styl, v jakém bude vyrobeno. Kupříkladu zrcadlo bez rámu je elegantní a hodí se kdekoli. Ať už je vaše koupelna moderní, retro, venkovská, nebo elegantní, zrcadlo bez rámu jakoby se umělo přizpůsobit. Do venkovské koupelny volte třeba zrcadlo s dřevěným rámem, do moderní s rámem z leštěného kovu, do luxusní koupelny můžete použít např. kousek s třpytivými skleněnými „kameny“ po obvodu, které jej skutečně rozzáří.

Věděli jste, že jsou i koupelnová zrcadla s kosmetickým zrcadlem, funkcí proti mlžení, se zabudovaným LED osvětlením a elektrickou zásuvkou na zadní straně? Nabízí je e-shop https://mexen.cz, a to v mnoha provedeních, aby si vybral každý.

Zrcadlo v koupelně je důležitým prvkem, který vám musí vyhovovat. Pokud váháte, bez obav se před koupí poraďte s prodejcem.

Nové články