Jaký typ zábradlí byste si měli pořídit k vám domů?

Kvalitní zábradlí je naprostá nezbytnost. A to nejen z bezpečnostních důvodů, ale také estetických. V tomto článku vám tedy ukážeme, jaké vlastně máte možnosti.

Jestliže si chcete postavit kvalitní a spolehlivé nářadí, pak máte na výběr v podstatě ze čtyřech možností. Pojďme se na ně v tomto článku podívat a ukázat si, jaké jsou jejich výhody a nevýhody.

Chromové a nerezové zábradlí

Chromová a nerezová zábradlí patří mezi elegantní řešení, která přijdou vhod nejen ve vaší domácnosti. Jsou robustní a na pohled vzdušné. Pokud ale chcete, aby si tyto vlastnosti zábradlí udrželo, budete se o něj muset pravidelně starat. Je dobré ho čas od času vyleště a konzervovat. Připravte se také na to, že chromová a nerezová zábradlí jsou poměrně těžká.

Kovové pozinkované zábradlí

Jestliže chcete něco, co bude ve vašem interiéru vynikat, na tuto možnost raději úplně zapomeňte. Přece jen se jedná o náročnější zábradlí na údržbu. Jestliže vám to ale nevadí, můžete jej zasadit například do exteriérů. Tam se díky jejich lesklému vzhledu rozhodně neztratí.

Skleněné zábradlí

Moderní skleněná zábradlí patří mezi nejlepší možnosti. Zejména pokud máte rádi vzdušný a futuristický vzhled. Sklo sice na první pohled nemusí vypadat úplně nejpevněji, věřte ale tomu, že je dostatečně tvrdé a kvalitní. Poskytne vám tedy nejen dostatek bezpečí, ale také bude sloužit jako nádherný doplněk do vaší domácnosti. Skleněná zábradlí Jihlava je ale potřeba často udržovat, především leštit a čistit, aby si udržela svůj dokonalý vzhled i po několika letech používání.

Hliníkové zábradlí

Hliník patří mezi materiály, které se mohou pochlubit svými nízkými nároky na údržbu a malou hmotností. Oproti výše zmiňovaným skleněným zábradlím ale nenabízí takovou eleganci a vzdušnost. Záleží ale jen na vašem vkusu. Hliníková zábradlí se totiž hodí jak do exteriérů, tak interiérů.

Nové články